Hesteadfærd og trailerlæsning

Gør samværet med hesten til en leg

Hesteleg

Trailerlæsning


Når vi skal på køretur med vores hest, er det vigtigt, at hesten har tillid til vores håndtering og ikke mindst vores kørsel med trailer.

Første step på vejen er, at få hesten ind i traileren. Det kan til tider volde meget bekymring og kræver også til tider, at vi må hente hjælp udefra for at lære hesten at gå ind.

Hesteleg

Tillid til trailerlæsning

 

Hos Hesteleg kan du lære at håndtere din hest med ro og sikkerhed, så du undgår bekymring, hver gang du skal have din hest i trailer.

Hesteadfærd og trailerlæsning

Trailerlæs ud fra hestens personlighed

Trailerlæs

Ud fra hestens personlighed

Hos Hesteleg, er jeg ikke bundet af en enkelt metode, men arbejder altid ud fra, hvad der egner sig bedst for den enkelte hest. Her arbejdes ud fra 4 forskellige personligheder af heste, der så inden for hver personlighed er forskellige grader, fra ekstrem til mild reaktion i forhold til indlæring og reaktionsmønster.

Alle disse forskellige typer har noget de er gode til, spørgsmålet er så, hvordan man kommer bedst hen til målet og hvordan aflæser man hesten og finder den bedste træningsteknik, f.eks. I forhold til at gå i en trailer, tage på tur, stå stille ved opstigning eller, hvad man nu bliver udfordret på.

Den udadvendte og selvsikre

Den udadvendte og selvsikre type er som regel legesyg og keder sig ved gentagelser af øvelser den kan. Vær kreativ og variere øvelserne.

Den udadvendte og usikre

Den udadvendte og usikre er typen, der stikker af ved den mindste usikkerhed og kræver også gentagelser for at føle sig tilpas og klar til nye udfordringer.

Den inadvendte og selvsikre

Her har du typen, som bare ikke har lyst til andet end mad! Hårdt arbejde er træls og den skal helst kunne se en mening med det du beder den om. Er ofte betegnet som doven, tvær eller trodsig

Den indadvendte og nervøse

Den indadvendte og nervøse type kan godt lide gentagelser for at føle sig sikker og være klar til nye øvelser. Denne type heste kan være svære at aflæse, da den ofte “fryser/stivner” ved frygt.

Hesteadfærd og trailerlæsning

Mine priser for lektioner

Mine priser

Kørsel incl. undervisning

Ring og hør for pris, hvis i er flere på samme sted
 • 0-25 km
  kr. 900,-
 • 25-50 km
  kr. 1000,-
 • 50-75 km
  kr. 1100,-
 • 75-100 km
  kr. 1300,-
 • 100-125 km
  kr. 1500,-
 • 125-150 km
  kr. 1700,-
Aflysning skal ske senest 1 døgn inden den bookede tid, ellers opkræves 50% af prisen. Er jeg nået frem til destinationen og aftalen er glemt, skal det fulde kørsels beløb betales + en halv lektion

Forløbet

Forløb til træningen af hesten


Den første gang går vi igennem, de udfordringer/problemer du står overfor, hestens mentale tilstand og taler efterfølgende om, hvordan du selv fortsætter træningen fremadrettet.

Min erfaring siger mig, at de fleste heste kun kan rumme en times arbejde og at læringskurven herefter går nedad.

Der er selvfølgelig undtagelser, hvor vi skal se en ændring i hestens adfærd, inden vi stopper træningen. Det er oftest i forbindelse med trailerlæsning. Det er vigtigt i denne proces, at ejer lærer at læsse hesten og er tryg ved det.

Hesteleg kører rundt i hele Danmark og laver ofte en rute, hvor man kan skrive sig på og dermed dele kørselsudgifterene med andre på ruten. Har du akut behov, kører Hesteleg gerne ud til hver enkelt hest.

Kontakt Hesteleg

Mobil.: +45 28 68 66 43
E-mail: bettina@hesteleg.dk

Adresse

Trehøje 3, 7860 Spøttrup
CVR-nr.: 30342690

Følg mig her